Consumenten

Wat is appAcab?

appAcab is een taxibestelapp waarmee u zeer gemakkelijk in de vier grote steden een taxi kunt bestellen. Bij appAcab zijn alleen professionele taxicentrales aangesloten, waardoor u verzekerd bent van een goed opgeleide chauffeur.

Hoe kan ik appAcab gebruiken?

U kunt appAcab downloaden in de Appstore of Google Playstore. Na het downloaden opent u de app en maakt u, indien gewenst, een account aan. U kunt ook meteen een taxi bestellen door op bestel te klikken.

Waar is appAcab beschikbaar?

appAcab is op dit moment beschikbaar in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Hoe kan ik een taxi bestellen?

Open de app en klik op nieuwe opdracht. Klik vervolgens op de gele pijl links onderin het scherm

Wat kost het?

Het gebruik van appAcab is gratis. De kosten van de taxirit zijn afhankelijk van de stad waarin u bestelt, de afstand en de duur van de rit. Een indicatie van de ritprijs wordt gegeven voordat u bestelt. Dit bedrag kan echter afwijken van de prijs die u uiteindelijk moet betalen.

Hoe kan ik betalen?

U kunt in de auto bij de chauffeur contant betalen of met PIN of Creditcard. Ook kunt u via de app betalen door uw creditcardgegevens toe te voegen onder ‘Mijn kaarten’ of door via iDeal geld te uploaden naar uw account.

Hoe kan ik fooi geven aan de chauffeur?

Als u in de app betaalt kunt u fooi geven door na de rit het bedrag door te geven dat u wilt betalen. De chauffeur voert dit in op zijn systeem en het bedrag inclusief fooi wordt van uw rekening of creditcard afgeschreven.

Hoe kan ik de rit beoordelen?

Aan het einde van de rit kunt u de rit beoordelen door het aantal sterren te selecteren (1-5) dat u aan de rit wilt geven.

Wat is het nummer van de helpdesk?
De helpdesk is 24/7 bereikbaar op 0302888000.

Partners/centrales

Hoe kan ik me aansluiten?

Als u interesse heeft om partner te worden bij appAcab kunt u het formulier Partner Worden invullen. Mocht u nog vragen hebben kunt u ook de helpdesk bellen of het contactformulier invullen.

Hoe werkt appAcab voor de centrales?

Taxicentrales uit het hele land kunnen zich aanmelden voor appAcab. appAcab wordt op uw ritbemiddelingssysteem aangesloten en kan op die manier bestellingen binnen de app in uw verzorgingsgebied naar uw chauffeurs dispatchen. Van elke bestelling via appAcab wordt 10% ingehouden om de onkosten voor appAcab te vergoeden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met appAcab door de helpdesk te bellen of het contactformulier in te vullen.

Hoe werkt appAcab voor de chauffeurs?

Chauffeurs krijgen ritten van appAcab gewoon via het ritbemiddelingssysteem van de centrale binnen. Bij de afhandeling van de rit kan de klant contant, met PIN of met CC in de auto betalen of via de app.

Welke ritbemiddelingssystemen zijn geschikt voor appAcab?

AppACab kan aan alle ritbemiddelingssystemen gekoppeld worden.

Wat zijn de vereisten om partner te worden?

– 24/7 telefonisch bereikbaar is
– Pin en creditcard betaling mogelijk zijn
– Kwaliteitscontroles uitvoert onder de aangesloten chauffeurs

Wat is het nummer van de helpdesk?

De helpdesk is 24/7 bereikbaar op 0302888000.

Chauffeurs

Hoe kan ik me aanmelden voor appAcab?

appAcab werkt samen met centrales, niet met particuliere chauffeurs. Als uw centrale interesse heeft in een samenwerking met appAcab kunt u het contactformulier invullen.

Wie moet ik bellen als ik problemen heb met de afhandeling van de rit?

U kunt contact opnemen met de helpdesk van uw eigen centrale. Als zij u niet kunnen helpen, dan kunt u bellen naar de helpdesk van appAcab op

Wat is het nummer van de Helpdesk?

De helpdesk is 24/7 bereikbaar op 0302888000.